Tijdens mijn studie heb ik de mogelijkheid gehad om voor Tony’s Chocolonely een concept te mogen bedenken voor een nieuwe pop-up store. Super gaaf natuurlijk, maar ook een uitdaging. Samen met mijn project groepje hebben we een redelijk shockerend concept bedacht, genaamd choc-ing. Wat we niet hadden verwacht is dat we een jaar later in Londen konden bewonderen wat Tony’s Chocolonely van ons concept heeft gemaakt.

Concept
Stel je voor, je loopt op straat en ziet een gebouw met ‘FREE CHOCOLATE INSIDE’, wie wilt dat nou niet? Je loopt de net iets te hippe kamer binnen en komt in een chocolade walhalla, en alles is gratis. Klinkt te goed om waar te zijn toch? Als je even om je heen kijk zie je dat er iets niet klopt. Op de muur staan teksten: 

“Chocolate made by the best children’s hands. Best slave made chocolate in the world.

Wanneer je naar binnen loopt vind je proef tafeltjes in de vorm van kinderhandjes. Dit versterkt het idee van de kindslaaf en uit de handjes kun je dus de chocolade proeven. Op een tafel liggen de repen in verpakking en wanneer je op de achterkant van een verpakking kijkt zie je: “Made by the best children’s hands.” Vind je dit heftig? Dat is het ook zeker, en realiteit. Dit moet anders.

Achter in de ruimte bevind zicht een knalrode Tony’s deur. Hier vertellen we het verhaal van Tony’s Chocolonely. Jij kan verschil maken in de bittere chocolade industrie. Je komt te weten wat Tony’s Chocolonely doet om 100% slaafvrij te zijn. In de 3e ruimte kom je in een nieuwe chocolade walhalla, maar dit keer met slaafvrije chocolade. Dat smaakt ineens een stuk beter he? Hier is ook een optie om ter plekke Serious Friends Forever te worden (call to action) van Tony’s, en misschien eindig jij ook wel op Tony’s Wall of Fame. Samen voor een slaafvrije chocolade wereld.

Stuur mij een mailtje!